Aga Zaryan

Polska wokalistka jazzowa. Jej debiutancki album "My Lullaby" (2002) bardzo szybko uzyskał status złotej płyty. W swojej twórczości czerpie z dorobku Shirley Horn, Carmen McRea i Joni Mitchell. Jej znaki rozpoznawcze to niepowtarzalny styl i ciepła matowa barwa głosu. Laureatka wielu nagród i wyróżnień w świecie muzycznym, w tym nagrody Fryderyka. Jej płyty osiągają rekordowe nakłady, podbijając serca publiczności na całym świecie.

Dyskografia:
My Lullaby (2002)
Picking Up the Pieces (2006)
Umiera Piękno (2007)
Looking Walking Being (2010)
A Book of Luminous Things (2011)
Księga Olśnień (2011)
Remembering Nina & Abbey (2013)

fot. polskieradio.pl

Wydarzenia, na których gościł(a) Aga Zaryan:

Realizacja strony:

Rowiński - strony WWW